FRÖKEN JULIE

Triangeldrama i slottsparken. 

Sommaren 2016 tog Dramatörerna klassikern ”Fröken Julie” till Teleborgs Slottspark och befäste ryktet som en legitim sommarteaterförening.

August Strindbergs klassiker Fröken Julie handlar om den unga kvinnan Julie, som lever under sin far Grevens beskyddande vingar. Hon finner sig fången i en farlig katt- och råttalek med den, till synes, välbereste betjänten Jean. Han i sin tur är trolovad med hushållerskan Kristin. Leken tar farliga vändningar mellan hopp och förtvivlan, makt och lust – en lek vars innehåll pendlar mellan liv och död. 

”Har sett Fröken Julie med sveriges mest namnkunniga skådespelare under årens lopp. Många kända manliga skådisar har mera spelat sig själva än att smälta in i en trovärdig rollgestaltning av Jean. Gårdagens uppsättning slår allt…”

Bo Frank (M)

 

”Dramatörerna är så duktiga numera att det är svårt att komma ihåg att det faktiskt handlar om amatörer”

Växjöbladet Kronobergaren

I rollerna

Fröken Julie – Sanne Tegvall

Jean – Eric Dernegård

Kristin, kokerskan – Anni Heilgendorff

Greven – ?