Den Girige av Moliere

Den Girige skrevs redan 1668 av Jean Baptiste Poquelin, under artistnamnet Molière. Denna klassiska komedi leker med de olika dimensionerna av människors moral och egenskaper. Pjäsen utspelar sig i Paris och för huvudpersonen Harpagon kretsar allt kring pengar – hans pengar! Han blandar ihop pengar och kärlek, och kärleken får står tillbaka…

Han är girig och snål, och det förpestar tillvaron för hela hans omgivning, även för hans barn. Harpagons relationer och värderingar präglas alla av hans vilja att ha mer och mer. Han vaktar oroligt sin kassakista varje ögonblick, och misstänker alla för att vilja stjäla hans pengar.
Här skildras hela skalan av mänskliga svagheter och slug beräkning med en stor portion humor och glimt i ögat.
Denna pjäs är ständigt aktuell, och har med sitt skarpa och humoristiska språk och handling levt över i flera hundra år på teaterscenerna över hela världen och har fortfarande relevans för samhället. Den Girige är den näst mest spelade pjäsen av Molière och nu är det Växjös tur!

Harpagon spelas av ingen mindre än Växjös Revykung  Nils Åkesson! I övriga roller ser vi Henrik Fagelberg, Marija Regnander, Eric Dernegård, Tommy Wahlberg, Niklas Gustafsson, Katarina Westström, Sofia Engnell, Martin Jägervall, Johan Hedvall, Filip Linders, Lena-Marie Johansson, Filip Krizmanic och Stefan Pavlovic Susa.

Regi & Produktion; Yvonne Regnander Willstedt och Peter Karlsson.

Premiären på Växjö Teater var fredagen den 20 oktober kl 19.00
Övriga föreställningar:
lördag den 21 oktober kl 19.00, söndag den 22 oktober kl 15.00, onsdag den 25 oktober kl 19.00, fredag den 27 oktober kl 19.00

Biljettpris: 275:-

 

 

De Girige flyer