Om oss

Amtaöreteater kan vara något utav det finaste som finns. Fråga våra läkare, våra vårdbiträden, våra servicetekniker, våra studenter, våra arbetslösa, våra taxichaufförer och våra flyttgubbar. Få saker kan förena så många människor med så otroligt olika bakgrunder som just amatörteatern.


Vi är en ideell förening som brinner passionerat för teatern. Allt från manusbearbetning, textinstudering och dramaturgi till scenografi, kostym, smink, rekvisita, ljus och ljud. Vi gör allt tillsammans från dag ett tills ridån gått ner efter sista föreställningen. 

OM OSS

EN FÖRENING SOM VILL

01

HISTORIA

EN FÖRENING SOM VILL

HISTORIA


Teatergruppen Dramatörerna har varit verksamma i Växjö med omnejd i snart 40 år (Est. 1980) och under dessa år har vi bjudit Växjöpubliken på musikaler, mordmysterier, klassiker, koncerter, improvisation och allt som rymms mellan dessa genrer.


Teatergruppen Dramatörerna i Växjö är en intresseförening som främjar teaterintresset och gemenskapen mellan medlemmarna.
Så välkommen att bli medlem!


Dramatörerna i mediaVÅR VISION


När man sätter upp en teaterföreställning krävs det inte bara folk på scen. Det händer massor runtomkring och bakom scen.


Det behövs folk till att ordna rekvisita, fixa och bygga scenografi, smink, kostym, hår och peruk, textinstuderingar, sånginstuderingar, inspicient, koreografi, biljettförsäljning, programförsäljning...


Ja det finns faktiskt hur många uppgifter som helst kring en teateruppsättning!


Detta innebär att det finns plats för ALLA i en teatergrupp!


Det räcker faktiskt att man har det minsta intresse för teater, och tycker det skulle vara roligt att få vara med om att se hur en föreställning växer sig fram från början till slut, för att man ska vara med i teatergruppen Dramatörerna.

VÅR VISION

EN FÖRENING SOM VILL